שתפו פוסט זה עם חברים!

נוודות דיגיטלית: חופש, הרפתקה ועלויות – מה המחיר האמיתי?

נוודות דיגיטלית יכולה להישמע כמו חלום, אבל מבחינה כלכלית היא דורשת תכנון מדויק וגישה מאוזנת. התפיסה הרווחת היא שהחיים כנווד יכולים להיות יקרים, אבל במקרים רבים, עם תכנון נכון, אפשר להפוך את העלויות לזולות או אפילו לרווחיות, במיוחד אם מתנהלים בחוכמה עם משאבים כמו דיור והוצאות יומיומיות. אז אספתי את הניסיון שלי כנווד דיגיטלי בשנים האחרונות והנה כמה טיפים פיננסים חשובים לאלו מכם שמתכננים לצאת לנוודות.

 

איך לחסוך בעלויות דיור

בישראל, אחת הדרכים האפקטיביות להפחית את עלויות הנוודות היא על ידי השכרת הדירה בזמן שאתם בנדודים. אם אתם מצליחים להשכיר את הבית שלכם, במיוחד בערים מרכזיות או אזורי ביקוש, זה יכול לאזן או אפילו לכסות את עלות השהייה במקום אחר, ולעיתים לגרום לכך שהעלויות הכוללות יהיו קרובות לאפס. כך, כל מה שנשאר לכם לדאוג לו הוא עלויות מחייה יומיומיות, שכמו שציינתי קודם, משתנות בהתאם ליעד בו תבחרו לשהות.

אם אתם לא משכירים את הדירה אלא משאירים אותה ריקה, עליכם להיערך לכך שתשלמו גם את עלות הדירה שלכם בארץ וגם עלויות דיור נוספות כמו סאבלטים או דירות ביעדים אחרים. כאן, חשוב למצוא דירות במקומות שלא גוזלים תקציב מיותר – כמו באמצעות קבוצות סאבלט בפייסבוק או אפליקציות יעילות יותר כמו Airbnb במקרים מסוימים.

 

עלויות מחייה בחו"ל – ממזרח ועד מערב

הבחירה היכן לנדוד משפיעה משמעותית על העלויות. אם אתם בוחרים לנדוד לאזורים כמו דרום מזרח אסיה, הודו או תאילנד, יוקר המחיה שם נמוך בהרבה מישראל. במקומות כמו אלו, אחרי שתשלמו על כרטיסי הטיסה, העלויות היומיות עשויות להיות נמוכות עד כדי כך שייתכן שתמצאו את עצמכם בסוף החודש עם יתרה, במיוחד אם השכרתם את הבית בארץ. למשל, הוצאות על דיור, אוכל ותחבורה יכולים להיות מינימליים במדינות אלו, כך שאם אתם עובדים מרחוק ומרוויחים בשקלים או דולרים, תוכלו לשמור על יתרה נאה.

מצד שני, אם בוחרים לנדוד באזורים יקרים יותר כמו יפן, מדינות אירופה המערבית או ארה"ב, יש לקחת בחשבון עלויות מחייה גבוהות בהרבה. עלות שכירת דירה ביפן, לדוגמה, עלולה להיות יקרה במיוחד אם אתם מחפשים דירות מרווחות שמתאימות לעבודה מרחוק. במקרים כאלו, חשוב לתכנן מראש, לבדוק עלויות דיור ולהתארגן בהתאם.

בניית תקציב וניהול סיכונים

מהניסיון שלי, אחד הכלים החשובים ביותר להצלחה כלכלית בנוודות דיגיטלית הוא בניית תקציב חודשי קפדני. כדאי להקצות סכום לכל קטגוריה של הוצאות: דיור, מזון, תחבורה, תקשורת וביטוחים. אם אתם מתכננים לנדוד במשך כמה חודשים, מומלץ לבחון את התקציב שלכם מדי חודש ולוודא שאתם עומדים בתכנון המקורי.

ביטוח בריאות הוא נושא חשוב נוסף. גם אם אתם נוסעים למדינות בהן עלות הבריאות נמוכה, כמו בהודו, ביטוח בריאות מקיף הוא הכרחי – במיוחד בגילאים מבוגרים יותר, כשעלויות הבריאות עשויות להיות גבוהות יותר. זהו אחד התחומים שבו אסור לחסוך, מאחר והוצאה על בריאות ללא כיסוי ביטוחי עלולה להתגלגל לאלפי דולרים במקרה של חירום.

 

איזון בין עבודה לחיים

אם אתם נוודים דיגיטליים שמרוויחים את לחמכם מעבודה מרחוק, חשוב לשמור על איזון בין ההוצאות להכנסות. האתגר המרכזי של נוודות דיגיטלית הוא לשמור על פרודוקטיביות במקביל לחוויית הנדודים. משמעת עצמית בעבודה חיונית להבטחת זרם הכנסות קבוע, ולכן חשוב לדאוג שכל התנאים לעבודה מרחוק קיימים – אינטרנט מהיר, מקום עבודה נוח ושקט ויכולת להתארגן במהירות בסביבה חדשה.

 

לסיכום,

נוודות דיגיטלית מציעה חופש וגמישות, אבל לצד החופש, היא מחייבת תכנון פיננסי זהיר, תיאום מראש והתמודדות עם ההוצאות בהתאם למקום ולסיטואציה.

עמית עשת וסיגלית עשת

כדי לבנות את הבסיס הפיננסי שיאפשר לכם לצאת לנוודות דיגיטלית, אני מציע מספר אפשרויות:

הדרכה ממוקדת שלי על הגדלת הכנסות עם מעל 18 דרכים שיעזרו לכם להגדיל הכנסה בצורה פשוטה.

בנוסף, אחת הדרכים הבטוחות שיבטיחו את ההיתכנות הכלכלית שלכם במהלך נוודות דיגיטלית היא בניית תיק השקעות חזק ומגוון. אני מזמין אתכם ללמוד איך לעשות את זה נכון בעזרת הקורס הדיגיטלי הנמכר ביותר שלי "בונים עתיד מהשקעות", שבו אני נותן הרבה מאוד כלים, דרכים ומתודולוגיות איך לבנות תיק השקעות מפוזר שמתאים לכל אחד ואחת באופי שלו ושלה.

ואם אתם מרגישים שדווקא בא לכם לבנות בסיס חזק יותר, עוד לפני שבכלל הגעתם להשקעות – אני מזמין אתכם ללמוד איך להתנהל עם הכסף שלכם, איך לצעוד אל עבר חיים נטולי דאגות כלכליות ומלאי תחושת ביטחון כשהמטרה היא ללא בושה: להתעשר בגיל צעיר. הקורס הדיגיטלי ״לחשוב עשיר להיות עשיר״ – הקורס שילמד אותך להוביל את החיים שלך לצמיחה פיננסית.

שתפו פוסט זה עם חברים!

תודה שבחרת להצטרף אלי ולצעוד בדרך לרווחה כלכלית

בנוסף, אני מזמין אותך לקרוא את תקציר הספר

לחשוב עשיר להיות עשיר