התנודתיות בבורסות בעולם ממשיכה.
יום עליות חזקות, יום ירידות חריפות.
כל הפרשנים והמומחים יוצאים להנאתם בפרשנויות סרק –
הם יודעים כלום מה יקרה בטווח קצר.
הטריק החשוב, שיכול לאפשר לך להרוויח הון לאורך שנים נקרא:
פעילות במנות.
למה הכוונה?
כל פעולת מכירה או קנייה משמעותית שרוצים לבצע, מחלקים לכמה פעמים.
מה ההגיון?
אף אחד לא יודע אם מחירים גבוהים או נמוכים, אז לאורך זמן פעילות במנות מביאה למחיר ממוצע.
זה נכון גם לקניה וגם למכירה.
מדובר בסכומים גבוהים יחסית, כי בהשקעה קטנה לא כדאי לחלק כי העמלות עלולות להיות גבוהות מדי.
דוגמא מספרית:
החלטת לקנות / למכור נייר ערך ב-60,000 ש"ח.
אפשר לחלק ל-3 מנות של 20,000 ש"ח כל אחת.
מנה 1 – לבצע עכשיו
מנה 2 – עוד חודש/חודשיים
מנה 3 – חודש /חודשיים אחרי המנה השנייה.
כמובן שניתן לשחק עם תקופות הזמן והסכומים.
ככה בורחים ממלכודת פסיכולוגית: השוק זול או יקר?
לקנות או למכור?
וסכום הכסף בו קנית או מכרת הינו ממוצע לתקופה, וזו עוד צורת פיזור סיכון/סיכוי.
ההמלצה מתייחסת לקניה ומכירה כאחד.
גם אני לא יודע האם עכשיו יבואו ירידות או עליות, מה שאני כן יודע שאף פעם לא כדאי לקבל החלטות בהיסטריה והשפעות מהשכנים, רדיו וטלוויזיה.
צריך להבין מה עושים בעולם ההשקעות, כדי להשביח את ההון לטווח ארוך ברמות סיכוי /סיכון שמתאימות לך.
כך אני פועל עם לקוחות שמגיעים ליעוץ עסקי, מנטורינג עסקי, תכנון פיננסי.
הכל נבנה בהתאם לאדם וצרכיו, ואין שום דבר המתאים לכולם אותו דבר.
בהצלחה,
עמית