עמית עשת מארח את עמית והגר דרור פודקאסט כסף והשקעות

תוכלו להאזין לפודקאסט גם בשרותים הבאים

אייטיונס
ספוטיפיי
יוטיוב
RSS

הפודקאסט כסף והשקעות עם עמית עשת

5. שיחה עם עמית והגר דרור על יציאה ממרוץ העכברים – הלכה למעשה

לידיעה, בהמשך הדף יש תמלול מלא של השיחה שעמית עשה עם עמית והגר.

שמחתי לארח את הגר ועמית דרור בנושא: יציאה ממירוץ העכברים – הלכה למעשה.

הגר ועמית החליטו ב-1/1/2014 לקנות את הזמן שלהם בחזרה.

תוך מספר שנים שניהם עזבו את משרות השכירים שלהם ומתמקדים בהשקעות פסיביות.

הם התחילו בלי שום ידע או חינוך פיננסי, ובהחלטה נחושה ותכנית פעולה הגיעו ליעדיהם אפילו מוקדם מהצפוי.

הם הצליחו לצאת ממרוץ העכברים, וכתודה לעולם הם מחזירים בפגישות עם זוגות רבים בחינם.

בפגישות אישיות הם מסבירים את דרכם הייחודית ואיך מתחילים.

בשיחה נכח גם אוריה, בנם בן ה-5 חודשים, והשתתף מדי פעם בשיחה.

בין הדברים שכיסינו בשיחה המרתקת:

  • למה החליטו לעזוב משרות שכיר מעניינות?
  • מה זה עבורם יציאה ממרוץ העברים
  • אסטרטגיות למידת עולם ההשקעות שפועלים לפיהן עד היום
  • מה חשיבות המחויבות הזוגית לתהליך?
  • מה הן 4 השאלות שמובילות אותם בבחירת הגורם המקצועי דרכו הם משקיעים?
  • מהן מודל "הרפת" בהשקעות נדל"ן לפיו הם עובדים

כדי ללמוד עוד על דרכם הייחודית , מידע נוסף וקביעת פגישה:

אתר : www.bddror.co.il

קהילת כסף והשקעות בפייסבוק: https://bit.ly/3GGBT2c

ערוץ היוטיוב של עמית בו סרטונים רבים בעולם הכסף וההשקעות: https://bit.ly/2Kt99Ci

*** כל הנאמר בפרק הוא למטרות לימודיות בלבד ואינו מהווה המלצות השקעה. כל השוקל להשקיע חייב להתייעץ עם יועץ מוסמך. אינני יועץ השקעות או יועץ פנסיוני מוסמך והפרק נועד להסבר בלבד.

תמלול הפרק:

עמית:    שלום לכולם, פרק נוסף של הפודקאסט "כסף והשקעות", והיום אני מאוד שמח לארח שלושה אנשים, את הגר, עמית דרור,

הגר:      היי.

עמית:    ואת אוריה בן 5 חודשים, שמקבל חינוך פיננסי מגיל צעיר.

עמית ד.:            מאוד.

עמית:    אז קודם כל תודה רבה שהסכמתם להתראיין,

הגר:      בכיף, תודה שבאת.

עמית ד.:            בכיף, בשמחה.

עמית:    והסיפור של עמית והגר הוא מאוד מאוד מעניין, נחשפתי אליו במקרה בפייסבוק,

עמית ד.:            אין מקרים בעולם.

עמית:    נכון, כי אני אדם רוחני, ואני לא מאמין במקריות, ורציתי לשאול אתכם איך בכלל נחשפתם לרעיון של חופש כלכלי, כמבין שאתם בעצם התחלתם כשכירים את הקריירה.

הגר:      כן, איך התחלנו? התחלנו את זה מלילה אחד שישבנו אני ועמית בערב שגרתי למדי, אחרי ארוחת ערב, כמעט זלגנו לשעה תשע הזאת שכולם הולכים לראות איזושהי תכנית בטלוויזיה, ופתאום החלטנו לדבר קצת על מספרים, ולמעשה עשינו את האקסל המשפחתי שהרבה אנשים עושים ומכירים, ומשהו שם לא הסתדר, ואמרתי כזה לעמית זה נראה שההוצאות למול ההכנסות, משהו במאזן לא משתנה, והיינו גם עוד לפני חתונה, היינו רק עם 3 בנות של עמית, עוד לפני הבנים שיש לנו היום, וקצת נכנסתי לחרדה קלה, ושאלתי אותו כאילו שאלה מאוד טריוויאלית ואתה יודע, לגיטימית, מה עושים.

עמית ד.:            ושהיא שאלה אותי מה עושים, אני, מניסיוני בעבר, לא היו לי תשובות טובות, כי בתור שכיר היינו אומנם שכירים והרווחנו טוב, או אמרו לנו שהרווחנו טוב, אבל זה לא הספיק אף פעם, וזה לא הספיק במשפחה הראשונה, אז עכשיו המשפחה עוד הולכת לגדול, אז הבנו שאנחנו חייבים פה, אני לפחות הבנתי שאנחנו חייבים לשנות את כללי המשחק ולהמציא את עצמנו מחדש.

עמית:    אז לפני שאתה מתקדם להמציא את עצמכם מחדש, אמרת משהו שהוא, שניכם, שהוא מאוד מעניין, זה שאת הרגשת והלכת לעמית, אני פשוט מלווה הרבה מאוד לקוחות שיש איזה סטיגמה שהגבר מבין, אני אומר להרבה נשים שמגיעות אליי שהגבר לא מבין הרבה יותר, אבל לא נעים לו להודות, הנשים יותר פתוחות, ופה הלכתם למהלך זוגי להבין את עולם הכסף, זה מאוד מסקרן אותי איך זה הגיע ל-,

הגר:      אפשר רגע לרוץ לסוף, להגיד שכתוצאה מאותו לילה, יצרנו בתוך המערכת שלנו מחויבות זוגית לתהליך,

עמית:    וואו, זה נהדר.

עמית ד.:            כן.

הגר:      יצא פה, זה כאילו הסוד, בסופו של דבר זה היחד, שרק ככה זה ה"פאואר קאפל" שבאמת מצליחים לפרוץ את המחסומים, כי אם הזוג לא מאוחד ולא מגובש על ההבנות והתודעה היא לא של שני בני הזוג, זה לא יכול להצליח.

עמית:    האם שני הבני זוג לדעתכם צריכים גם להבין? או שאחד ייקח אחריות ויעדכן את השני תשמעו, אני עושה ככה וככה.

עמית ד.:            מחויבות טוטאלית של שני בני הזוג לתהליך, מ-א' עד ת' של הכול כולל הכול.

הגר:      ואם אחד מבני הזוג לא מבין, יש אחריות לצד השני להסביר לו,

עמית ד.:            ולמשוך אותו,

הגר:      ולמשוך אותו למעלה.

עמית:    מה זה "מחויבות"? מחויבות זו מילה שאפשר לפרש אותה, זה מחויבות כלכלית? מחויבות להסכים לקחת סיכון? לרמת חיים?

עמית ד.:            כן, אנחנו, המחויבות שלנו באותו לילה ב-2014 הייתה מחויבות שנולדה קודם כל באמת מהתובנה, כמו שהגר שאלה שאלת תם, אגב כי היא נכנסה לזוגיות, שנינו נכנסנו לזוגיות שנייה, שהיא הרבה יותר צעירה וגם בלי ילדים, והיא באה באמת בפוזיציה של איך עושים את זה, ואני הוותיק והמנוסה, אין לי תשובה טובה, ואז המחויבות של שנינו הייתה ליצור פה משהו אחר וליצור פה הצלחה, והלילה הזה יצר לנו הבנה שאנחנו עם הגב לקיר, אוקיי? ואנחנו הולכים לשנות את כללי המשחק ואנחנו הולכים לייצר איזשהו מנגנון יש מאין של הכנסות פסיביות, שיביאו אותנו לרווחה כלכלית, לא ידענו מה זה הכנסות פסיביות, לא ידענו מה זה רווחה כלכלית, לא ידענו איך, לא היה לנו כסף, כלום, כלום, כלום, אבל הייתה החלטה, ובשביל שהיא תצא לדרך, אם היא לא הייתה מבוססת ויצוקה בתוך מחויבות זוגית מאוד מאוד מאוד חזקה, היא הייתה קורסת אחרי יום, אחרי שבוע.

עמית:    אז אני מבין שהחלטתם החלטה זוגית חזקה,

עמית ד.:            אסטרטגית.

עמית:    אסטרטגית, אמרנו אני רוצה הכנסות פסיביות, אני רוצה, בלי להבין,

הגר:      כן,

עמית:    אז איך התחלתם להבין? איך התחלתם לרכוש ידע? אנחנו רוצים בפודקאסט הזה לתת השראה לאנשים.

עמית ד.:            נכון.

הגר:      האמת שזה מתחלק, אני אתן את הפרקטיקה של המחויבות. באותו לילה שאת כל המילים הגדולות האלה שעמית אמר, אנחנו לא אמרנו, לא דיברנו בשפה, הטרמינולוגיה שלנו הייתה שונה לחלוטין, הבנו שאנחנו רוצים את החופש שלנו, אוקיי?

עמית ד.:            את הזמן שלנו,

הגר:      הבנו שאנחנו רוצים את הזמן שלנו, אבל עוד לא ידענו לומר איך אנחנו עושים את זה, אבל מה שכן ידענו, שמהלילה הזה שישבנו ביחד וכתבנו את כל המספרים וכתבנו את כל החלומות שלנו, ידענו שממחר בבוקר הדברים משתנים. נכון לפעמים אתה אומר היום הזה שבו חיי השתנו? הרי אתה לא יכול להגיד את זה הרבה פעמים בחיים, אבל לנו יש את הלילה הזה והוא אמיתי, כי זה הלילה שבו החיים שלנו השתנו כי אנחנו החלטנו שאנחנו יוצאים מה-emotion, to action, אמרנו שאנחנו עושים את זה, ואי אפשר ללכת אחורה, והזוגיות היא זו שהצליחה לרומם אחד את השנייה, בגלל זה שגם אם אחד הלך קצת אחורה, השני משך אותו קדימה, ומה שעשינו זה שאמרנו טוב, אז מה עושים מחר בבוקר? יפה, אנחנו מדברים בהרבה מושגים וכותרות וכו', אבל איך בתכלס עושים את זה, וידענו גם שאין לנו זמן, כי אנחנו עובדים בעבודות מאוד תובעניות, ישבנו וחשבנו ואז אמרנו שזיהינו שהזמן היחיד שפנוי לנו, זה למעשה הזמן בכבישים, כי עדיין אנחנו נוסעים לעבודה, עמית נוסע שעה וחצי לכל כיוון, זה 3 שעות ביום, אני נוסעת 45 דק' לכיוון, זה שעה וחצי ליום, פתחנו קבוצה בוואטסאפ, אוקיי? שזה לא אותה קבוצת, לא אותו צ'אט שאתה מדבר עם אשתך בד"כ או עם הבן זוג על אתה יודע, מה עם הילדים וכו', אלא קבוצה ייעודית שקוראים לה "העשרה בדרך אל החופש", נכנסנו ליוטיוב והתחלנו לרשום את כל המילים שאנחנו יודעים. בוא ניקח את זה לעולם של שמש של פעם, כתבנו נדל"ן וכתבנו כסף ואיך מתעשרים ומדע ההתעשרות ואנשים עשירים וחיפשנו מצליחנים וחיפשנו מוטיבטורים, פשוט שלחנו את כל החומרים אל הקבוצת וואטסאפ, בבוקר הראשון שיצא לדרך פשוט שם את ה-, התחבר לבלו טות' ופשוט שמע תכנים, וידענו שבאותו יום, בתשע בערב, שאנחנו מגיעים הביתה, אם זה יום שהבנות נמצאות אז אנחנו עם הבנות, עד תשע בערב, אם זה יום שאנחנו לבד, מסיימים לאכול, יושבים ומתחילים ללמד אחד את השנייה איזשהו, אפילו ולו הדבר הכי קטן, ידע כלשהו חדש, שלא ידענו עד אותו יום.

עמית ד.:            צריך פה להדגיש שנכנסנו לתהליך באמת טבולה ראסה, שכירים, כל החיים שכירים, במערכת הביטחון הישראלית, שאין בינה ובין כסף שום דבר, היא הצלת חיי אדם ושליחות והכל טוב ויפה, אבל נכנסנו לתוך אירוע שאנחנו חייבים להמציא את עצמנו מחדש וחייבים ללמוד, אז מצאנו זמן ללמוד, להלן הפכנו איום להזדמנות בפקקים, ומצאנו חומרים ללמוד כי העולם שטוח והכל ביוטיוב, אבל עדיין זה מאוד מאוד אמורפי ומאוד רחב, ולכן היינו צריכים בערב גם להתחיל לזקק את זה לכדי היגדים שמהם בסוף יצא מודל.

עמית:    לפני כמה שנים היה ההתחלה הזאת? אותו מפגש לילה?

עמית ד.:            זה היה בינואר 2014,

עמית:    ינואר 14'? אנחנו לא יודעים הרי מתי אנשים יאזינו, אנחנו מקליטים את זה בדצמבר 18'.

עמית ד.:            נכון.

הגר:      תכף אנחנו חוגגים את ה-5 שנים ללילה ההוא.

עמית ד.:            ולמעזה אנחנו בלילה הזה, אז אנחנו כל פעם חוזרים אליו, אבל יצאנו ממנו עם מסמך כתוב, אוקיי? שהוא מבחינתנו המצפן, שאלת על המחויבות? אז זה עוד משהו כתוב, זה לא, זה עבר מן הראש אל הכתב, ושם היה כתוב ככה, קודם כל כמה כסף אנחנו רוצים להרוויח כהכנסה פסיבית מידי חודש, פשוט חשבנו על מספר, אגב, לקח לנו שעות ארוכות להגיע למספר הזה.

הגר:      כי אתה לא יודע כמה עכבות וכמה פרדיגמות וכמה דברים נשענים לנו בתת מודע, שאנחנו בכלל לא מבינים שמגיע לנו הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, כי אולי תמיד אמרו לנו שכסף נמשך לכסף וש-,

עמית ד.:            היינו חייבים ללכת פה למשחק של דמיון מודרך בלילה הזה, שאמרנו לעצמנו עכשיו את תשבי בצד הזה של החדר ואני בצד הזה, קחי דף ועט, עכשיו תכתבי לי, עכשיו אלאדין הגיע, שואל את השאלות, עכשיו תגידי מה את רוצה ואני אגיד מה אני רוצה.

עמית:    זה מעלה לי המון שאלות,

עמית ד.:            ולקח לנו שעות, שעות, שעות, כדי לקלף כל מיני חרדות ופרדיגמות,

עמית:    וקילפתם אותם לבד?

הגר:      לבד.

עמית ד.:            כן, לבד.

עמית:    כי זה מדהים בעיני, כי אני רואה הרבה אנשים, כולל את עצמי, למרות שאני כבר הרבה שנים, לפעמים אנחנו מספרים לעצמנו סיפור בראש,

הגר:      כן,

עמית ד.:            נכון,

עמית:    ולמחוק אותו, אז אני מצאתי פתרון לנסוע להודו וללכת לאשרם ויעזרו לי למחוק סיפורים שאני מספר לעצמי.

עמית ד.:            אז אנחנו מקשיבים לטוני רובינס שאומר divorce your stories.

עמית:    כן, אבל טוני רובינס נותן לך כאילו מוטיבציה לעשות, אבל שזה נגמר הפודקאסט, כאילו אתם צריכים אחד את השני,

הגר:      נכון, זה ה-emotion to action.

עמית ד.:            ואז אנחנו הולכים לשמוע את ג'ים (לא ברור, [00:10:21.00])

עמית:    ואיך הצלחתם, אני מנחש, מתישהו אחד מבני הזוג פתאום אומר די, עזבי אותי, זה הרי לא יעבוד. איך הצלחתם להרים את עצמכם?

עמית ד.:            לא, רגע, אני רגע חייב לסגור את הלילה הזה, כי היה באמת, הגענו בסוף לסכום, הגענו למספר, לא אמרנו הרבה כסף, אמרנו מספר, לא, זה מאוד חשוב,

עמית:    ברור, ברור,

עמית ד.:            מספר אליו אנחנו שואפים, תחמנו את זה בזמנים, אמרנו עד 2020 יש לנו 6 שנים, בינואר 2020 ראינו את עצמנו חיים מהכנסות פסיביות ללא צורך לקום בבוקר לנסוע לעבודה, וה-by product של זה, זה מנגנון שמייצר הכנסות פסיביות שהוא גדל כל העת, כי החיים מתארכים ומתייקרים, אנחנו לא יכולים להגיע למספר הזה ובזה לקפוא, הוא חייב לגדול, ויש פה תוצר לוואי שמבחינתנו הוא היסטרי, זה החינוך הפיננסי שאנחנו נלמד, הוא יעבור לילדים שלנו, והאירוע הכי גדול זה באמת המחויבות הזוגית, שהיא,

הגר:      והיעד.

עמית ד.:            אמרתי, 2020. היעד הזה של ה-2020 הוא, כל פעם שאתה אומר מישהו קצת נחלש או נרפו ידינו או לא מצאנו מספיק כסף זול כדי לטעון אותו את המכונה, שתכף נדבר עליה איך וזה, אז אמרנו  בואנה, אם אנחנו לא זזים עכשיו, אז הנה 2020 יגיע ולא נגיע ליעד.

הגר:      כן.

עמית ד.:            בסדר? אנחנו תמיד אומרים, גם באולימפיאדה שמזניקים את הרצים לרוץ, הם יודעים איפה זה נגמר, אז מה, אנחנו נרוץ בלי סוף? לא, יהיה יעד ואנחנו נעמוד ביעד, אם יהיה קשה, נמציא את עצמנו מחדש.

עמית:    לא, זה מדהים המחויבות. אז בוא נתקדם רגע, אז למדתם את כל המילים היפות, הכנסה פסיבית ונדל"ן ושוק ההון והחלפות חברתיות ו-, ואפשר לזרוק פה עכשיו 4 שעות על סיסמאות,

הגר:      נכון,

עמית ד.:            כן, כן,

עמית:    מה היה הדבר הראשון שאמרתם וואלה, היום אנחנו, בוא נתחיל ללמוד אותו יותר לעומק ואת השקל הראשון נעז בו.

עמית ד.:            אז אנחנו הבנו מהר מאוד שאנחנו הולכים לנדל"ן, מ-4, אוקיי? מ-4 סיבות. נדל"ן ראשית היה פה לפנינו ויהיה אחרינו, אנשים תמיד יגורו, "ביתי הוא מבצרי", מישהו המציא את המשפט הזה, אוכל, מים, אוויר ומיטה, בסדר? יש ביקוש קשיח לדבר הזה, ונדל"ן לאורך ההיסטוריה, המגמה של נדל"ן היא עליה מתמדת, תוריד את הפיקים של הנפילות, 2008 וכאלה, בסוף לינארי זה עולה. נדל"ן זה התחום היחידי, הנישה היחידה שגופים פיננסיים יתנו לך כסף של אנשים אחרים כדי שאתה תצבור הון, הקסם הזה, מי שלא מנצל אותו עיוור וחירש, סליחה על הזה, ונדל"ן בסופו של יום אם עושים אותו נכון, הוא יכול להיות הכנסה פסיבית, אנחנו רצינו מנגנון של הכנסות פסיביות, שמחברים את ה-4 נקודות האלה, בתוך הלימוד שלנו, זיקקנו, אמרנו אנחנו הולכים לנדל"ן, ואז נשאר להחליט איפה עושים את הנדל"ן הזה.

עמית:    איך מחליטים? העולם גדול.

עמית ד.:            מאוד פשוט,

הגר:      איך קופצים גם למים?

עמית ד.:            מאוד פשוט, בארץ זה לא, כי מאוד יקר, מיסוי מאוד גבוה ותשואות מאוד נמוכות, כאילו יש פה אמירה מאוד של ממשלה, אל תשקיעו בנדל"ן, בסדר, יש, זאת האג'נדה,

עמית:    זה מה שהם רוצים, לא נריב איתם, אנחנו קטנים.

הגר:      כן, כן, אנחנו לא מתווכחים,

עמית ד.:            אין בעיה, זה אומר שאנחנו צריכים, שהעולם גדול, אז נלך לחו"ל, ואז שים לב שהמודל, אנחנו כבר מתחילים לשמוע תכנים של נדל"ן, של מינופים, של כספים, בחו"ל, אוקיי?

הגר:      זה דיוק.

עמית ד.:            ואז איפה בחו"ל? איפה עושים נדל"ן בחו"ל? אז אנחנו החלטנו והבנו שאנחנו בסופו של יום רוצים מאוד מאוד מאוד לשמור על הכסף שלנו, לצד ההכנסות הפסיביות, הכסף שלנו אנחנו רוצים להגן עליו ולכן החלטנו כהחלטה אסטרטגית שאנחנו משקיעים רק בעולם העשיר, בכלכלות החזקות, זה אומר ארה"ב ומערב אירופה, ולכן כבר שים לה לעוד פעם זום אין, זה נדל"ן בחו"ל, ובתוך החו"ל, אומנם מערב אירופה וארה"ב זה מקום גדול, אבל אנחנו כבר שני שליש מהעולם העפנו בחוץ, אוקיי? אז עכשיו ארה"ב ו-, ועכשיו איך עושים נדל"ן בארה"ב ובמערב אירופה, כשאתה יושב בבית בבנימינה. בסדר? אבל אנחנו לאט לאט מזקקים, תכף גם נסביר איך אנחנו עושים את זה.

הגר:      עכשיו בתוך זה מאוד חשוב להגיע ל-, אתה יכול ללמוד את עצמך לדעת, אתה הרי גם צריך מתישהו,

עמית:    זה השאלה, מתי השקל הראשון שהעזתם להוציא מהכיס?

הגר:      מתי ה-action.

עמית ד.:            זה ה-2020 דופק לנו על הראש, 2020.

הגר:      צריך לעבור תהליך של הבנה, כמו שאנחנו משווים את זה לפינגווינים שבסוף אחד צריך לקפוץ למים, נכון? ובסוף אנחנו לומדים ולומדים ומבינים שחייבת להיות קפיצה למים. עכשיו בהיבט הכסף זה כאילו עובד בשורה, כי אתה יודע שאתה גם צריך כסף, לפחות איזה הון התחלתי כלשהו, אבל אתה גם מבין שאתה צריך להוציא אותו, אז יש פה ממש, זה הוליסטי, זה תהליך, בגלל זה כשאתה בזוג ואתה נכנס למהלך כזה, אתה מרגיש גם יותר בטוח, כי ככה אתה יודע שגם אם ההשקעה מצליחה נכנסנו לזה ביחד וזה הצלחה זוגית, אבל אתה לוקח בחשבון שגם יכול להיות סיכון, אבל אתה נכנס לזה ביחד במודע ומושכל, אוקיי? אז אתה גם מצליח לעשות איזשהו ניתוח מהלכים ביחד, זה לא שאם אחד מבני הזוג עושה איזשהו מהלך, ואח"כ היה והמהלך כשל, אז הצד השני יכול לומר לו "אתה רואה? לא היית צריך".

עמית ד.:            ה"אמרתי לך הזה" בסוף יכול לפגוע קשה, וזה כמובן לשפוך את המים עם התינוק, ואת זה אנחנו לא רוצים לעשות, אנחנו בעד לעשות תינוקות ולא לשפוך אותם, ולמעשה אנחנו חייבים לייצר פה את המחויבות הזאת שהיא עוזרת לנו לעשות את המהלכים, ואנחנו באמת, כמו שהגר אומרת, אנחנו מבינים שאם נלמד את עצמנו לדעת, לא נגיע לרווחה כלכלית ולכן הולכים להשקעה וברור לנו שההשקעה הראשונה וההשקעה השנייה הם לא הדבר הכי טוב, הם לא ההשקעה הכי מוצלחת בעולם, אין 100%, אין מצויינות, אבל אם לא נתחיל, לא נדע.

עמית:    העיקר לעשות, בקיצור.

עמית ד.:            העיקר לעשות, כן, כמובן,

עמית:    כמו שאמרת לי, הגר, ה-emotion to action, זה משהו שמאוד מוביל אתכם במהלך הפיננסי.

הגר:      לגמרי, לגמרי.

עמית:    אז רגע, עכשיו יש לי מערב אירופה או ארה"ב והחלטתי להוציא את השקל הראשון, הסכומים הרי לא מעניינים, אז מה עשיתם אז? הלכתם להיפגש עם חברות? למדתם מהאינטרנט? שכן אמר שהחבר של החבר שו אמר שהשקיע?

הגר:      אנחנו מתים על השכנים של החברים, אבל לא.

עמית:    אנחנו רוצים לתת פה השראה לאנשים, ממה להיזהר גם, ומה כן לעשות.

הגר:      בטח, בטח, אנחנו הלכנו, כיתתנו רגליים, אוקיי? זה אומר שהייתה לנו גם אסטרטגיה בתכנית הלמידה, אם זה ללמוד את השמע שנותן לנו את המוטיבציה, ואם זה ללמוד מושגים ומונחים שלא הכרנו עד אותו יום, והשלב השלישי זה ללכת להיפגש ונפגשנו עם כל החברות, פשוט קבענו פגישות ונסענו.

עמית:    עכשיו נכנסים למשרד מהודר, בד"כ זה או ברמת גן באזור הבורסה או בתל אביב, נוף מהמם,

הדר:      שותים אספרסו,

עמית:    כן, נוף מהמם, ואז אתה חושב בתת מודע רגע, מישהו משלם על זה, על הנוף הזה, זה כנראה אני הולך להיות,

עמית ד.:            נכון, מצוין,

עמית:    ואיך עכשיו נפגשנו, כולם מצגות מלהיבות, ואיזה קריטריונים אתם יכולים להמליץ, מניסיונכם, למתחילים.

עמית ד.:            אז פה יש שתי רמות, מה שתיארת הוא מדויק מאוד וכל השלבים הראשונים היו בדיוק כאלה, היינו בעיקר, לא אגיד בורים, אבל הדיוטות, בסדר? זאת אומרת היה קל לסנוור אותנו, לשכנע אותנו, לימים, על בסיס עשרות השקעות שעשינו, במגוון אפיקים ומודלים, גיבשנו מודל שמאוד מאוד מאוד עוזר לנו להגן על הכסף שלנו, וטפו-טפו עד היום, כל ההשקעות שעשינו במודל הזה מוצלחות ואנחנו עובדים על לתקן את ההשקעות הראשונות שלא היו במודל הזה, אנחנו מממשים את הנכסים כדי להכניס אותם למודל הזה. אנחנו נקפוץ כבר למודל הנוכחי ונחסוך את הזה,

עמית:    כן , כן, נחסוך להם את הטעויות.

הגר:      הוא מזוקק ומלוטש.

עמית ד.:            כן, ומבוסס על "הוראות אלה נכתבו בדם", ולעיתים גם זה, ואגב, היו לנו כישלונות, לא שאלת באמת,

עמית:    ודמעות.

הגר:      לא, בלי דמעות, זה מהלכים שאתה נכנס,

עמית:    לא, אני לא אמרתי, נגיע לכישלונות, כי אני לפעמים עושה השקעות שאני מפסיד ואז אני אומר לעצמי בראי תגיד, אידיוט, כבר עשית השקעה דבילית דומה, למה,

הגר:      לא, שכר לימוד,

עמית:    אז אני אומר, אז לפעמים אני לומד ולפעמים אני צריך לטעות

הגר:      תמיד, תמיד אתה לומד, ותמיד, גם כשנכנסנו למהלך הזה, אנחנו הבנו שאנחנו, כשנגיע לטעות, וחיכינו להגיע אליה, אנחנו נתחקר אותה ואנחנו נבין בדיוק מה היו הפרמטרים שעלו, שאולי לא שמנו לב אליהם, אולי היינו אדישים, אולי קצת הסתנוורנו, ממש תיחקרנו את עצמנו איפה זה פגש אותנו ה-,

עמית ד.:            מאוד קל לנו לקחת את עצמנו בעולם הקודם שלנו כאנשי מודיעין, שמתחקרים איך יגיעות מודיעיניות או איתותים מודיעיניים, אותות חלשים זה נקרא בז'רגון,

עמית:    את התשומת לב הראויה.

עמית ד.:            את המענה הנכון, והביאו לכדי כשל או מחדל או פיגוע או לא משנה, ואותו דבר לקחנו לעולם העסקי, למה העסקה הזאת לא יצאה, ניתחנו אותה לאחור וזיהינו דברים שאנחנו החלטנו להימנע מהם בעתיד, כדי לזקק את המודל.

עמית:    אז מה המודל המזוקק היום, נגיד שאתם יכולים לשתף?

עמית ד.:            המודל המזוקק קודם כל זה סוג של קניין רוחני שלנו, אבל אנחנו,

עמית:    לא, אז,

הגר:      לא, לא, אנחנו משתפים,

עמית ד.:            לא, לא, אנחנו משתפים,

עמית:    אני יודע שאתם משתפים,

עמית ד.:            אנחנו לא קוקה קולה, אנחנו משתפים בנוסחה, אוקיי? למעשה המודל שלנו אומר ככה, קודם כל ההכנסה חייבת להיות פסיבית, כי יצאנו לדרך מתוך כוונה לקנות את הזמן שלנו בחזרה, אוקיי? הזמן זה המשאב הכי יקר בחיים, לא כסף ולא שום דבר אחר, זמן רק הולך, ואנחנו רוצים לקנות אותו חזרה, לכן כל השקעה, אם היא לא פסיבית 100%, אנחנו לא שם. שתיים, הכי חשוב לנו בעולם, אחרי הזה, זה לשמור על הכסף שלנו, ולכן אנחנו נחפש את הגורמים הכי הכי הכי מקצועיים, שיודעים לעשות נדל"ן בעולם העשיר ולהשאיר אותנו פסיביים, בסדר? וגם יש פה אמירה שאנחנו אומרים לעצמנו ולעולם, אנחנו לא מומחים בנדל"ן במישיגן או בדיסלדורף או במנצ'סטר וברצלונה, כי אנחנו לא, אז אין לנו שום בעיה ללכת לאאוטסורסינג, למומחים, אוקיי? אנחנו, כשהולכים חלילה לניתוח, אני לא הולך ללמוד איך מנתחים, אלא אני הולך למנתח, וכשאני הולך לבית משפט אני לא לומד משפטים, אני לוקח עורך דין, אז שאני ארצה לעשות נדל"ן בחו"ל אני אקח את המקצוען, אוקיי? המודל אומר ככה, חברה ישראלית, אנחנו חייבים חברה ישראלית שתתווך לנו את האוקיינוס, בסוף אנחנו משקיעים מעבר לים, איך מכווצים את האוקיינוס הזה, אז זה יהיה אך ורק עם חברות ישראליות, אנחנו נשב איתם בקומה ה-20 ומשהו כמו שאמרת, אנחנו נשתה את האספרסו, אנחנו נחשוב על השיש ועל העניבות, אוקיי? אבל אנחנו נראה אותם, נשמע אותם, נקרא אותם ונבין מי יושב מולנו, זה ברמה המאוד מאוד מאוד ראשונית של ה-due diligence, מעבר להרבה בדיקות שאפשר היום לעשות בכל זה, ואנחנו נשאל אותם רק 4 שאלות, שעליהן מבוסס המודל. כמה שנים, בוא ניקח את ארה"ב כדוגמה, אם אנחנו רוצים עכשיו להשקיע בנדל"ן בארה"ב, כמה שנים אתם עושים נדל"ן בארה"ב? אתם, החברה הישראלית, כמה שנים אתם שם. שאלה מספר שתיים, איך שרדתם את משבר 2008. ב-2008 הייתה התחזקות עולמית בנדל"ן, רוב החברות שישראליות בכלל לא היו ב-2008 בשוק, ורוב אלה שהיו לא שרדו, ואם יש חברה ישראלית שהייתה ב-2008 ושרדה, בעינינו יש לה משהו שאין לאחרים, יש לה את הדבר מה הנוסף, הדרוויניסטי, שבאבולוציה השריד אותה, אז ספרו לנו מה יש לכם, ספרו לנו איך שרדתם, ויותר מזה, ספרו לנו מה הלקחים שהפקתם כדי להיערך טוב יותר למשבר הבא, כי הוא יגיע, למה אנחנו חושבים שהוא יגיע? כי ככה פועל העולם.

עמית:    ככה פועל העולם.

עמית ד.:            לא, אבל זה גם לא מפחיד אותנו שהוא יגיע, כי אנחנו מחכים לו, בסדר? שאלה מספר שלוש, זה עם כמה הון עצמי אתם, החברה שכרגע מגישים לי אספרסו, אתם החברה שמגישה לי את האספרסו, הולכים להיכנס איתנו המשקיעים בפרויקט בארה"ב, ומזה אנחנו למעשה אומרים, אנחנו לא הולכים לבתים בודדים או דירה בודדת, אנחנו רוצים קומפלקס, אנחנו רוצים שותפות שקמה, משפטית, שבה יש כסף של החברה הישראלית, יש כסף של משקיעים, ובהכרח גם יש מינוף של ההלוואה של משכנתה מקומית שממנפת גם את הכסף שלנו. אם נלך לבד היום לארה"ב, יהיה לנו מאוד מאוד קשה לקבל משכנתה, ובטח לא בתנאים שהם יביאו לנו. אז פה, כשאנחנו שמים את הכסף שלנו ליד כסף של חברה ששורדת כבר לפחות 12 שנה בשוק האמריקאי ושרדה את 2008 ובחרה לנכון לשים 10 או 15 או 20 או 30 אחוז הון עצמי בעסקה הנוכחית, זה אומר שהם מאוד מאוד מאמינים בה, אז לנו נוח להאמין במה שהם מאמינים ונוח לנו שהכסף שלנו שוכב ליד שלהם, ביום אביב וביום סגריר, אם יגיע, נדע שהם יעשו הכל כדי להציל את העסקה, זה הרציונל, וב-by product, שהם גם יביאו 50% מינוף במשכנתה מקומית, שזה ימנף גם אותנו כמשקיעים. ושאלה אחרונה, מי השותף המקומי בארה"ב שאיתו אתם ואנחנו הולכים לעסקה, כי בסופו של יום זה שאתם יושבים בקומה ה-22 ורואים את תל אביב, את איילון שעולה על גדותיו, מישהו צריך לנעול את המגפיים ולהפשיל את הכפפות ולאתר את המתחם שם  multi family ולעשות לו ניתוח כדאיות ולראות איזה אוכלוסייה יש שם ואיזה כבישים הולכים לסלול שם ואיך אפשר להשביח אותו ואיזה אקזיט יש בקצה, וצריך לנהל את האופרציה המדהימה הזאת ואי אפשר לעשות את זה בשלט רחוק, לכן מי החברה האמריקאית שעושה את זה, כמה מהלכים קודמים עשיתם איתה, כמה כספים גייסתם ביחד, מה היו התשואות הממוצעות באקזיטים, איפה נפלתם, אוקיי? ברגע שהדבר הזה מעיד על קשר עמוק שחוזר על עצמו, על הצלחות, על הרבה כסף שגויס, אתה מבין שיש פה מנגנון שעובד ועבד, ובאינדוקציה, סביר מאוד שגם יעבוד, זאת אומרת אנחנו עוטפים את עצמנו פה מאוד מאוד חזק. ברגע שעונים על ה-4 שאלות האלה, אז קורים שני דברים, רוב השוק או רוב החברות בישראליות לא עונות לקריטריונים האלה ולמעשה יוצאות מהתמונה, אגב, זה לא אומר שהן לא טובות,

עמית:    הן לא מתאימות פשוט.

עמית ד.:            זה אומר שבמודל שלנו, לאסטרטגיה שלנו הם לא זה, זה הרף של משפחת דרור לצורך העניין, ונשארות מעט מאוד חברות, ולנו יש ביטחון מאוד רב להשקיע איתן, ובסוף להרוויח את הזמן שלנו בחזרה. זה המודל, אנחנו עושים אותו כבר, בפורמט הנוכחי, מעל 3 שנים, עד היום רק הצלחנו בו, ואנחנו כמובן כל הזמן מנסים לאתגר אותו ולהכניס עוד פרמטרים ואנחנו לא נחים על זרי הדפנה.

עמית:    לא, ברור, אבל זה מעלה לי כמה שאלות. אחד, הזכרת שאתם מאמינים גם במינוף של כסף מה שנקרא,

עמית ד.:            כן.

עמית:    הרבה מאוד אנשים שאני מדבר איתם על כסף, לקוחות וברחוב מה שנקרא, או שהם אקסטרימים, לוקחים הכול ואומרים יהיה בסדר, מקסימום הבעיה של הבנק, או שהם אומרים לא, רק הון עצמי שלי. אתם יכולים קצת לשתף אותנו בפילוסופיה שלכם, איך למנף, למה למנף, עד כמה למנף, כאילו מה שאתם, אמונה שלכם, לפחות להשראה.

הגר:      אפשר לומר שני משפטים שמאוד ברורים שמובילים אותנו, אחד זה מתעשרים זה על כספים של אחרים, ואתה חייב מנגנון ריבית דה ריבית בשביל שהכסף שלך באמת… זה כאילו הא'-ב' שלנו פה בבית, ונכון, אנחנו בהתחלה השתמשנו בהון העצמי שלנו, אני מדברת על ה-, גם תמיד אנחנו מספרים, כאילו כל הדברים שאנחנו אומרים זה אך ורק מבוסס על הניסיון האישי שלנו ועל מה אנחנו עשינו. התחלנו עם כספים שלנו, וביום שראינו שזה עובד, אוקיי? אז הכותרת יצירתיות ואיתור כספים זולים, על מנת למקסם אותם בצורה המיטבית ביותר עבורנו, זאת הייתה המנטרה, זה פשוט לחפש כספים בכל מקום שיש.

עמית:    ובאג'נדה שלכם, שאתם בתכנית חומש, היא זזה מ-2020, אני לא יודע,

הגר:      לא, היא לא זזה.

עמית:    לא, שידרוגים,

עמית ד.:            לא, יש כל הזמן,

הגר:      יש תכניות כל הזמן.

עמית:    השאלה האם יש איזשהו גיל שאתם אומרים מאותו גיל אנחנו רוצים להיות בלי חובות, או שאתם אומרים מבחינתנו זה יכול לעבוד עד שלנכדים ולנינים,

עמית ד.:            רגע, רגע, המילה חוב יש לה קונוטציה בארץ,

הגר:      לא טובה.

עמית ד.:            קונוטציה שלילית,

עמית:    אבל אנחנו בשביל זה עושים פה דיון

עמית ד.:            יופי, אז אנחנו כבר יודעים שיש חוב טוב ויש חוב רע,

הגר:      בדיוק,

עמית ד.:            חוב טוב זה חוב שמשרת אותנו להגדיל את ההון העצמי שלנו. אגב, שום דבר לא הומצא במשפחת דרור,

הגר:      זה בכל מקום.

עמית ד.:            רוברט כבר אמר את זה.

עמית:    אבל אני רוצה שאנשים ישמעו אנשים אמיתיים, לא רק,

הגר:      צודק, הלכה למעשה.

עמית ד.:            מצוין. החוב הרע זה החוב שחברות האשראי וכל הבנקים דוחפים לנו כל היום כדי לסגור את המינוס.

עמית:    עכשיו יש לישראכרט משהו חדש, קח 60 אלף שקל ותעבור ממינוס לפלוס בחשבון שלך.

הגר:      נורא, מזעזע, מזעזע,

עמית ד.:            מי שלוקח חובות כדי לסגור חובות, הוא כורה לעצמו את הבור, אוקיי? לנו אין בעיה עם חוב, כל עוד לקחנו כסף שעולה שקל, ואנחנו עושים איתו 2 שקלים, בסדר? ולכן לא יהיה מצב שייגמרו לנו החובות, כי כולם חיים על חובות מאשראי, בסדר? כל העסקים חיים מחובות, חובות טובים, בסדר? אין לי שום בעיה,

הגר:      נכון, השאלה מתי החוב הזה משרת אותך, מתי החוב הזה הופך להיות עבורך פלוס, זה אומר,

עמית ד.:            האם הוא נכס או נטל, אוקיי? זה הכול.

הגר:      בדיוק, והאם גם,

עמית:    לא, וגם רמת הסיכון, שאתם ניטרלתם את זה במודל שלכם.

הגר:      אנחנו מדברים בסיכוי, ולא בסיכון, אוקיי?

עמית:    בסדר.

הגר:      אנחנו משנים את הטרמינולוגיה מפחד לתעוזה, אוקיי?

עמית:    זאת אומרת אם רוב האנשים לא רוצים להפסיד, אתם אומרים בואו תלמדו איך להרוויח ולא רק איך להסתכל לא להפסיד.

הגר:      בואו נסתכל על הכוס מהצד השני. אבל זה לא רק להגיד את המשפט הזה, זה גם,

עמית:    לא, אני אומר, אתם עושים.

הגר:      זה מה שאנחנו אומרים, אנחנו זה הלכה למעשה, זה באמת הפסקנו להסתכל על החצי כוס.

עמית:    נהדר. עכשיו שאלה,

עמית ד.:            לשאלתך על גובה המינוף, אנחנו נמנף עד, לרוב, עד לכדי 50% מההון העצמי שלנו, אם יש לנו 4 מיליון שקל, ניקח עוד 4 מיליון שקל, אנחנו, גם פה, בסופו של יום, אנחנו לא מתאבדים, ואנחנו מגדרים את הסיכונים, אוקיי?

עמית:    לדעתי זה חכם, כי אני חושב שאם אתה מסתכל על הנפילות הגדולות של בעלי הון, ב-(לא ברור, [00:29:48.00]),

עמית ד.:            נכון, נכון, הם מינפו את עצמם,

עמית:    הם לקחו 95%, 90%, ואז כל טעות קטנה ב-,

הגר:      אז זה יכול להתפרק,

עמית ד.:            נכון,

עמית:    להתפרק, לרבים מהם כלא, או סתם לברוח מהארץ.

עמית ד.:            יופי, אז אנחנו,

הגר:      אנחנו לא רוצים להיות שם וגם מזכירים לכם שיש לנו משפחה, יש לנו 5 ילדים ביחד, יש לנו אחריות, אנחנו לא קמים בבוקר ואתה יודע,

עמית:    יאללה, נראה מה יקרה,

הגר:      כן.

עמית:    אז שאלה משלימה, אבל מכיוון קצת אחר, רבים מהמאזינים שלנו הם בעצם יש להם היום נגיד 50 אלף שקל, 100 אלף שקל פנויים, הם עוד לא, לא משנה באיזה גיל הם, או שהם לא צברו מספיק או רק התחילו את החיים, ולא תמיד 50 או 80 או 100 אלף שקל הראשונים אני חושב שצריכים ללכת לנדל"ן, האם יש לכם רעיונות איך, מה הם יכולים לעשות כדי להתחיל להשביח את הכספים שלהם.

עמית ד.:            ראשית, 50 או 100 לדעתנו זה פרוסה קטנה מידי, אנחנו מדברים על פרוסות של מינימום 200 אלף שקל,

עמית:    או 200 אלף שקל,

עמית ד.:            שאפשר איתם להתחיל, ואנחנו ב-, למעשה מעולם הנדל"ן, עם הזמן גם הלכנו וכחלק מפיזור הסיכונים שלנו וכחלק מחיפוש אחר נישות נוספות ואחר הכנסות נוספות, הגענו גם לעולם של ה-e-commerce, לעולם של מסחר באמאזון, וגם פה עשינו מודל מאוד דומה שאמר אנחנו לא נתיימר לעשות את זה בעצמנו, כי ניסינו לעשות את זה בעצמנו וראינו שזה מאוד מורכב, מאוד קשה, מאוד לא פסיבי, והסיכוי להרוויח הוא מאוד נמוך, אבל כן נחפש את השחקן אלפא או שחקני אלפא שעושים את זה מאוד טוב, ודרכם נשקיע. אז לשאלתך, מי שיש לו היום סכום של 200, 250, 300 אלף, יכול מהעולם הזה, מהאפיק הזה, להגדיל לעצמו את ההון יחסית בקצב יותר מהיר מנדל"ן.

הגר:      ואז הוא מתחיל לבנות איזושהי סוג של אסטרטגיה, אוקיי? כמה תשואות אני עושה, בכמה זמן, כמה הון עצמי אני מכניס, איזה הלוואה אני יכול לקחת, האם אני יכול לעמוד בהחזר שלה, אני ממש בונה לעצמי time line, מתי מסתיימת הלוואה, מתי מגיעה התשואה, מתי אני יכול כבר למעשה לאסוף תשואות של השקעות ולקנות איתם עוד פרה,

עמית ד.:            עוד נדל"ן, כן.

הגר:      או נדל"ן, מודל הרפת שלנו, וכן, זה אפשרי.

עמית:    יפה, אז אני מקווה שכל מי שמקשיב מבין שיש מה לעשות עם הון גדול, יש מה לעשות עם הון שהוא עוד לא גדול, אבל אפשר להגדיל אותו, ובעצם,

עמית ד.:            אני אומר אפילו, סליחה, יותר מזה, אנחנו נפגשים גם עם אנשים מאוד צעירים, אגב אנחנו נפגשים הרבה מאוד, אנחנו נפגשים עם אנשים צעירים שרק השתחררו מהצבא, אין להם לירה על התחת, סליחה על הזה, אבל הם אומרים לי אנחנו עובדים פה ופה, מרוויחים 5,000 שקל, גרים אצל ההורים וחוסכים 3,000 שקל בחודש, אז לכאורה עם 3,000 אי אפשר לעשות כלום, אבל אז אנחנו אומרים להם בואו נהפוך את המשוואה, כדי שה-3,000 האלה יהיו 200 אלף, צריך 6 שנים שתעבורנה, אפשר לעשות משהו הפוך, אם יש 3,000 פנויים כל חודש, בואו היום ניקח 200 אלף שקל הלוואה, ההחזר החודשי יהיה בערך 3,000, עם זה נחזיר את ההלוואה ועם ה-200 נקנה כבר את הנכס שיתחיל להניב לנו, ואז עוד 6 שנים ה-200 כבר אולי יהיו שווים 300 אלף.

עמית:    אז כבר נכנסת קצת להסבר על מודל הרפת, אני הכרתי אתכם דרך,

עמית ד.:            אנחנו דור שביעי לרפתנים.

עמית:    פה? מבנימינה?

עמית ד.:            לא, אני סתם ממציא.

הגר:      מהסופר, מהסופר.

עמית:    זה נשמע טוב אבל, לא ראיתי פשוט פרות בחצר,

עמית ד.:            כן, הן על המנגל.

עמית:    לא, יש טבעונים, צמחונים, בוא ניזהר, אין פה מנגלים, אין פה כלום, קיבלתי מים, קפה, תה, אבל,

הגר:      זה עם חלב סויה.

עמית:    חלב סויה. בואו באמת שתפו קצת את הקהל, אני פשוט ראיתי, יש לעמית ולהגר הרבה חומרים באינטרנט, חופשיים, ועם ידע מטורף, בוא תנסה לתמצת קצת, או תנסו, מודל הרפת שלכם, שאני מאוד אהבתי אותו ולכן ביקשתי מכם להתראיין.

הגר:      אני רק רציתי להגיד משהו ש-, אני שמחה שאמרת שיש הרבה דברים שלנו ברשת לחלק, כי אנחנו עסקנו במה ה-added value שלנו ליקום, אוקיי? אותו לילה של ינואר 2014 וכל תהליך הלמידה, אמרנו שאנחנו חייבים לתת משהו מעצמנו ליקום, כי אנחנו רוצים באמת לעזור או לתרום או באמת לפתוח לאנשים את הראש, כי זה אפשרי, אנחנו ממש מדמים את זה ל-, זה כמו לקחת קלקר, אוקיי? שאתה מכיר אותו ואז אתה מפרק אותו, אוקיי? ואתה פתאום מחבר אותו מחדש ורואה את החיים בצורה אחרת, וכולם יכולים, אנחנו גם נשמח לעזור. באהבה.

עמית:    אז אחרי שתספרו קצת על מודל הרפת, אז אני אגיד מה עוד אתם מציעים פה בנדיבות לא אופיינית.

עמית ד.:            כן, בגדול, בגלל שאמרנו שאנחנו הולכים על נדל"ן, ההסתכלות שלנו אגב, היא הסתכלות ארוכת טווח, אנחנו מסתכלים 10, 20, ו-30 שנה קדימה, זה אולי לא אופייני ולא ישראלי, אבל אנחנו באמת מסתכלים קדימה, יש פה, הכנסנו לתוך האסטרטגיה או הגישה הזאת גם הבנה או ניתוח של החיים שלנו במאה ה-21 שמבוססים על 4 וקטורים. אחד, תוחלת החיים עולה כל הזמן, שתיים, יוקר המחיה עולה כל הזמן, שלוש, הפנסיות של כולנו גם מתרחקות בגיל וגם התכווצו בהיקף שלהן, וארבע, מדינת הרווחה הסוציאלית, להן ביטוח הלאומי, הולך ומאבד מהיכולת שלו לממן אותנו בגיל זיקנה, ולכן כל האסטרטגיה שלנו אומרת מה שאנחנו עושים הוא בכלל לא פריבילגיה, זה מאסט, מעמד הביניים בישראל, מי שלא ינקוט בגיל ה-30 וה-40 וה-50 צעדים לייצר מגוון מקורות הכנסה פסיביים שלא קשורים ביגיעת כפיים, עלול להתדרדר לעוני מחפיר, וזה יהיה פה תופעה, סליחה על הנבואה, בהיקפים מאוד מאוד גדולים שמחאת רוטשילד 2011 תהיה בדיחה או גן ילדים לעומת מה שיקרה פה, אז אנחנו רוצים להיערך ליופי הזה ואז אנחנו מסתכלים הרבה מאוד שנים קדימה ורוצים לבסס פורטפוליו נדל"ני הולך וגדל, כי המודל הוא הכנסות פסיביות, וההבנה שלנו שאנחנו כמובן ממנפים כספים כדי לרכוש נדל"ן, כדי להחזיק את המערכת הזאתי הרעיון הוא לקנות כמה שיותר נכסים, ולפחות בשלב הראשוני שהם יניבו מהיום הראשון, כי אנחנו צריכים שההנבה הזאת תחזיר הביתה קרן וריבית, כי אנחנו ממונפים, זאת אומרת אם אנחנו קונים עכשיו נכס ב-400 אלף שקל, או נכנסים עם חברה כמו שתיארתי קודם, לעסקה ב-400 אלף שקל, יהיו שם 200 שלנו ועוד 200 ממונפים, על ה-200 הממונפים נצטרך להחזיר 3,000 שקל בערך בחודש, זה על הלוואה יקרה יחסית, וה-3,000 האלה יהיו חייבים לחזור מהרפת עצמה ולא מהחיים השוטפים, אנחנו יוצרים מנגנון שרץ במקביל לחיים השוטפים, החיים השוטפים אנחנו קמים בבוקר, נוסעים לעבודה, מביאים משכורת, וזה לוקח כמה וכמה שנים, אנחנו ממשיכים בשגרה ולצד החיים יש מנגנון של הכנסות פסיביות, מבוסס נדל"ן, שהולך וגודל ומגדיל את עצמו כל הזמן, אנחנו קונים נדל"ן, נכסים מניבים, ההנבה הזאת מחזירה את הקרן, מחזירה את הריבית, ובשאיפה גם מחזירה זרזיף של תזרים חיובי של cash flow, את הזרזיפים האלה אנחנו אוגרים, אנחנו לא צורכים אותם, לא לוקחים אותם ל-life style ולא לשוטף, הם מאוחסנים אצלנו ב-storage, וכשהם צוברים איזשהו סכום, הרעיון הוא איתם לקנות עוד נכס או להלן עוד פרה, והרעיון הוא שככל שיהיו יותר נכסים שיניבו יותר ויביאו הביתה יותר כסף ונדע לחבר להם עוד כספים שנביא ממקומות אחרים כי אמרנו שאנחנו יצירתיים, נוכל לקנות עוד פרה ועוד פרה ועוד פרה, ככל שהעדר הזה יגדל, וזה לא עניין של שנה ושנתיים, אוקיי? ככל שהעדר הזה יגדל, יגיע היום שזה יהפוך למסה קריטית, שההון שיוחזר הביתה יוכל לשחרר אותנו מהכורח לנסוע בבוקר לעבודה. אנחנו עשינו את זה ב-4.5 שנים, אבל בשביל להגיע לזה אנחנו גייסנו הרבה מאוד הון, אנחנו מכרנו שני נכסים בארץ, אחד שגרנו ואחד שהיה של הגר, אנחנו לקחנו הלוואות בהרבה מאוד בנקים, אנחנו מינפנו קרנות השתלמות, אנחנו מינפנו קופות גמל ומינפנו פוליסות חיסכון ומצאנו דרכים יצירתיות למצוא כסף זול, כולל הלוואות כאלה ואחרות מכל מיני גורמים, הכול כמובן כשר וזה, וידענו לתעל כסף זול לתוך מנגנון שעושה יותר כסף וגדל כל הזמן. באיזשהו שלב, גם מי שלא ילך בקצב שלנו, יוכל לצייר לעצמו 5 ו-6 ו-10 ו-15 שנים קדימה כריות ביטחון שהולכות וגדלות, שגם מגדילות את עצמן ומביאות הביתה כסף שאיתו אפשר לחיות, בלי קשר ללכת לעבודה או בלי קשר ליגיעת כפיים, וזה בדיוק מה שעשינו.

עמית:    והאם אתם ממליצים לאנשים להשאיר איזושהי קרן נזילה למקרה חירום, לא יודע, מה שנקרא קרה משהו בבית, קרה משהו בעבודה, או שאתם חושבים שכל שקל צריך ללכת ישר להשקעות?

עמית ד.:            השאלה היא מצוינת וממש טובה, ואפילו אם לא היית שואל הייתי אומר, אנחנו בתוך המודל שלנו יוצרים גם חשבון של safety net, שהוא לא קשור לכלום, הוא לא קשור לחשבון של העו"ש השוטף, הוא לא קשור לחשבון עסקי והוא לא קשור גם למודל, שבחשבון הזה יש כסף, שתכף נסביר גם מה הרציונל, של כמה כסף, שאמור להגן עלינו ביום סגריר,

עמית:    אני מאוד בעד, לכן שאלתי מה הגישה שלכם.

עמית ד.:            אוקיי, ביום סגריר, שיום סגריר יכול לקרות, כי יכול להיות משבר בנדל"ן,

עמית:    יכול להיות אלף ואחד דברים.

עמית ד.:            יופי, ועכשיו השאלה היא כמה כסף יש שם, ויש לנו איזושהי נוסחה לכמה כסף חוסכים שם. אנחנו צריכים לעשות חישוב של כמה חובות יש לנו מידי חודש, כי אמרנו שאנחנו ממונפים, אז נגיד וזה, סתם לצורך הדיון, 20 אלף שקל אנחנו מחזירים בחודש על מינופים, ואנחנו צריכים לראות על החיים שלנו, החיים המינימליים, לא החיים עכשיו הראוותניים, כמה אנחנו צריכים בחודש כדי לתחזק את התא המשפחתי. נגיד זה עוד 20 אלף שקל, אז זה אומר שיש לנו פה 40 אלף שקל בחודש, ואז השאלה היא כמה חודשים אנחנו רוצים שהחשבון הזה ישריד אותנו, 3, 6, 9, 12, בסדר? זה הכול, אם זה 3 חודשים, תביא לי 120 אלף שקל, תאפסן אותם, אם זה חצי שנה, אני רוצה פה 240 אלף שקל שישכבו, כמובן הם חייבים להיות מוצמדים למשהו כדי שהם לא ייעלמו יום אחד עם הריביות האפסיות, וזה המודל, והכסף הזה לא נוגעים בו, למרות שאתה יודע,

עמית:    זה מפתה, מי כמוני יודע,

עמית ד.:            זה מפתה, יש חתולים, יש שמנת, רבע מיליון שקל, מה, לא ניקח?

עמית:    מכיר את זה ולכן רציתי לשמוע את הפילוסופיה שלכם, וגם שאנחנו ניתן קצת "אני מאמין" ללקוחות שלי, כי כמעט, השאלה הזאת אני שואל כל מרואיין, כל אחד נותן בזוויות אלה ואחרות, כן צריך גם שיהיה משהו למקרה ש-, שאנחנו לא נביאים, וזה מעולה, זה מעולה. ואז, עוד דבר שהרחבנו עליו בשיחה, לא המוקלטת, ונחזור טיפה, שוק ההון. שוק ההון הוא נחשב למשהו הרבה יותר נזיל, זמין, פשוט להבנה להרבה מאוד אנשים, ולא דורש הון עצמי משמעותי כמו שנדל"ן. מה הפילוסופיה שלכם בפיזור האסטרטגי של הכסף לגבי שוק ההון.

הגר:      היה לנו, קודם כל אנחנו כן היינו בשוק ההון, אנחנו מאוד מאמינים בפיזור, אוקיי? כי כמו שעמית אמר, יכול יום אחד, קודם כל היה לנו משבר כבר ב-2008, ראיתם, הכנסנו את זה למודל שלנו שאנחנו בוחרים את השחקנים שלנו ואיך אנחנו נכנסים בכלל להשקעה, אז גם כמובן היה לנו השקעה בשוק ההון, אנחנו כאילו מצאנו לזה תחליף, אוקיי? אנחנו חיפשנו איזשהו נקרא לזה מכשיר פיננסי, אוקיי? שמאפשר לנו גם לכסף שלנו להיות זמין וגם להיות במטבע שיקלי, כי חייב לזכור שהשקעות מעבר לים מתנהלות במטבע זר, יש לנו שינויים של מט"ח, יש לנו טרנסאקציות בין חשבונות, גם אנחנו יודעים שמהרגע שעסקה נחתמת עד שיש קריאה על הכסף, עד שלמעשה מגיעה תשואה, אם היא רבעונית, חציונית, שנתית, אם זה עסקה יזמית, יש, אתה יודע, מלא פרמטרים, אז הכסף הוא לא בדיוק נזיל, ונדל"ן, כמו שאנחנו יודעים, אנחנו מאוד מאמינים בנדל"ן והפורטפוליו שלנו הוא בין 70-80% נדל"ני, אנחנו קוראים לו "צבי צב", הוא איטי, אוקיי? אז חיפשנו דברים שהם בוא נגיד יותר מהירים, דברים שהם יותר נזילים, ובאמת מצאנו את ה-e-commerce, כי גם אנחנו מאוד ערים להפכה הדיגיטלית, אנחנו מאוד מאמינים במנגנון הזה של לסחור ברשת ושל אמאזון למשל, פשוט מצאנו מנגנון, מכשיר פיננסי שאנחנו יכולים לבצע דרכו, ניכנס ב-, נקרא לזה הלוואה, אוקיי? שלמעשה ההלוואה היא גם שקלית, אוקיי? היא גם נזילה, היא גם יכולה להיות כמו מנגנון של ריבית דה ריבית, כי זה דברים כמו שאמרתי קודם מאוד חשובים לנו כי ככה מתעשרים, אוקיי? וזה מה שאנחנו מחפשים, אנחנו מחפשים את ההתעשרות הבטוחה ברמת ה-safety, אוקיי? אנחנו רוצים לשמור על הקרן, זה אחד הדברים היותר חשובים לנו, והדבר השני שחשוב לנו זה הפסיביות, אוקיי? כי אני לא הולכת לסחור מחר באמאזון, מי שרוצה לעשות את זה מוזמן, אבל לי יש דברים אחרים קצת יותר מעניינים לעשות עם הזמן שלי, ובאמת מצאנו לנו שחקן אלפא שאנחנו עושים איתו את המהלך הזה, וגם הכסף שלנו נמצא במהפכה שממש, היא ממש בראשיתה, למרות שכולם מדברים על אמאזון ועל ה-e-commerce, אבל אנחנו ממש נמצאים בתחילת הדרך.

עמית:    כן, אחוזי הרכישות האינטרנטיות עדיין זה,

עמית ד.:            10%,

עמית:    בין 7-10%.

הגר:      זה מדהים, זה מדהים.

עמית ד.:            כן, כן, 10% מהסינים וההודים, הם מקפיצים קצת.

עמית:    ההודים פחות, הסינים הם,

עמית ד.:            כן, כן, יש כמה סינים.

הגר:      אז זה כמובן מתחבר למחקר שאנחנו עשינו והלמידה ומה שאנחנו רוצים לעשות זה לזהות את המגמות שיש, וזו מגמה שאנחנו מזהים ומאמינים בה, וכן, והמנגנון הזה משרת אותנו בדיוק, הוא גם שיקלי, הוא גם זמין והוא גם מדבר,

עמית:    הוא גם נזיל, לא, אם הוא נזיל,

הגר:      כן,

עמית ד.:            הוא גם נזיל והוא גם, אפשר לשפוך אליו,

הגר:      להזין אותו,

עמית ד.:            להזין אותו בעוד כספים, תוך כדי, זאת אומרת גם אם התחלנו שם איזשהו מסלול הלוואה ופתאום מימשנו נכס והגיעו 100 אלף דולר הביתה ואין לנו כרגע השקעה, מהיום להיום אני יכול לגלגל אותו גם כן שם, ועוד לשאלתך, יש לנו anyway שוק ההון כי הקרנות השתלמות שלנו בשוק ההון והקופות הגמל בשוק ההון והפוליסת חיסכון שלנו היא בשוק ההון, אז יש לנו שוק ההון, נכון שהוא סוג של בצד, אבל בסוף, כמו שנאמר פה, הפורטפוליו שלנו הכלכלי הוא בנוי מ-70-80% נדל"ן ונדל"ן ונדל"ן, אוקיי? אומנם הוא קיבל את הכותרת "צבי צב", אבל יום אחד הצב הזה יעבור את הארנב, זה ברור לנו, וה-20-30% הנוספים הם מאיצים שנועדו לשרת את הרפת,

הגר:      את הרפת, את הנדל"ן.

עמית ד.:            הרעיון הוא, ופה כבר הגענו למודל שאנחנו קוראים לו "כשנדל"ן פוגש דיגיטל", אנחנו משתמשים בדיגיטל או בעולם השטוח או במהפכה של המאה ה-21, לצורך איתור מקומות שאפשר לייצר בהם כסף מהיר יחסית ונזיל יחסית, צוברים שם הון, מחברים אותו לתזרימים הקטנים שדיברנו עליהם קודם מהרפת, וקונים עוד נכסים, למרות שכלכלית אתה אומר בדיגיטל אני עושה תשואות יותר גבוהות, למה לי לחזור לנדל"ן, אנחנו אומרים לא, לא, הדיגיטל הזה נועד לזרז ולתמוך בנדל"ן, זה האירוע, כי הנדל"ן אנחנו מאוד מאמינים בו כי אמרנו למה.

עמית:    אז עכשיו השאלה היא, בהתחלה ינואר 14', כשהתחלתם את כל התהליך, השקעתם שעות בלמידת פודקאסטים ו-,

הגר:      הכול,

עמית ד.:            יוטיוב והכל,

הגר:      וובינרים,

עמית:    אז השאלה שלי, היום, שאתם כבר יותר יודעים מה אתם עושים, אתם כבר הפכתם להיות אורים ותומים, תכף נרחיב איזה שירות מדהים אתם עושים לקהילה, מה שנקרא החזר לקהילה, מה ערוצי ההעשרה האישיים שלכם, או שאתם כבר מרגישים ש-,

הגר:      לא, לא, אף פעם, אף פעם לא מפסיקים ללמוד, אוקיי? כמובן שקצת ירדנו ב-,

עמית ד.:            נוצרה לנו בעיה שכשרכשנו את הזמן שלנו בחזרה, הפסקנו לנסוע לעבודה, אז אין לנו 4 שעות ביום לשמוע, אז לפעמים אנחנו,

עמית:    אז סעו לחו"ל, לארה"ב, במטוס, 12 שעות,

עמית ד.:            לא, שיהיה פקק, שיהיה פקק שנוכל לשמוע משהו, כי המרחק הכי גדול שהאוטו נוסע זה לגן של הילד, אז כמה,

עמית:    תעשו ספורט,

הגר:      עמית עושה, כן,

עמית ד.:            אז יש פה את ג'ים רון, יש לנו פה לדוגמה הרצאה של ג'ים רון של 6 שעות, אני צריך חצי שנה בשביל זה, אבל לא, לא, אנחנו כל הזמן שומעים גם נוספים,

הגר:      אנחנו גם שומעים, אתה יודע, לחזרה, רפטטיביות זה משהו שהוא מאוד טוב, כי הו פוגש אותך כל הזמן בשלבים אחרים של החיים, אז אם משהו ששמענו בתחילת הדרך, ועכשיו אנחנו שומעים אותו, הוא מקבל אופי אחר, הוא גם לוקח אותנו למחוזות אחרים שלא חשבנו עליהם, אז אנחנו גם חוזרים די על דברים ששמענו.

עמית:    אז עכשיו אתם גם זוג שעשיתם משהו שהוא מאוד לא אופייני, בארץ לפחות, גם אמרתם, גם החלטתם וגם עשיתם,

עמית ד.:            כן, נורא, נורא,

עמית:    זה ממש פה השראה נגטיבית כאילו, צריך גם לעשות ולא רק לדבר, אבל השאלה שלי, עכשיו ברצינות, מה המודל הזוגי בהשקעות, עוד פעם, האם אתם יש לכם ממש ישיבות עבודה? כי אני למשל עם אשתי אנחנו פעם בשנה ישיבה רצינית, פעם בחודש אנחנו יושבים, כי אני משתדל לא להפריע לה, היא יודעת שאני לא רוצה שהיא תשאל אותי כנראה שאלות בעסק המשותף שלנו, ואני שמח והיא שמחה בחלקה. איך אתם, עוד פעם, כהשראה לאנשים שלא יודעים בדיוק איך להתחיל, האם יש איזשהם ישיבות עבודה ועכשיו לא מדברים על ילדים ולא מדברים על כיפים ו-,

הגר:      קודם כל כן, אנחנו, קודם כל אנחנו כל הזמן ביחד, ואנחנו גם מגדלים את הילדים שלנו באהבה ושמחה רבה ואנחנו גם ישות מקצועית אחת ואנחנו גם עושים פגישות בכל הפרמטרים, יש לנו יותר מ-20 קבוצות בוואטסאפ שיש להם,

עמית:    של שניכם?

הגר:      של שנינו, שיש לכל אחת כותרת ייעודית, אוקיי? וכל פעם עושים תכניות, אנחנו עובדים גם בתוכניות חודשיות, ביעדים חצי שנתיים, יעדים שנתיים, תכנית רב שנתית, העשייה היא כל הזמן ואנחנו יכולים לבשל ארוחת שישי ואז לעשות ברייק של כמה דקות מקצועיות, אבל יש לנו זמני חשיבה, יש לנו ביומן,

עמית ד.:            יש ביומן זמנים מוגדרים,

הגר:      זמנים מוגדרים לעבודה, זמנים מוגדרים שאנחנו חושבים יחד, אוקיי? כשיש לנו השקעות יש דירקטוריון שנפגש, פעם אחת הוא יושב בפינת אוכל, פעם אחת הוא יושב באי בסלון, יש לו כאילו מקומות,

עמית ד.:            יש גם משחקי תפקידים, לפעמים,

עמית:    יש בית קפה שמארח אתכם להשקעות ממש רציניות? להשקעות ממש טובות?

עמית ד.:            יש פה, בתי קפה סופגים אותנו פה כל היום,

עמית:    לא, אני אומר להשקעות ממש חשובות,

עמית ד.:            לא, חשובות אנחנו עושים מול הים, כי שמה צריך,

הגר:      ים, זה חייב להיות עם ים,

עמית ד.:            תכנית עבודה שנתית אנחנו נתכנן במקום עם אופק ועם חזון, כי אנחנו רוצים, אנחנו מכוונים מאוד מאוד גבוה את עצמנו ואת התכניות שלנו והסביבה היא מאוד משפיעה, אוקיי? לא נעשה את זה במקלט טחוב שמנגנים תופים, אלא נעשה את זה או בקומה ה-19 של הילטון או בבית קפה שמשקיף לים או מקום כזה, כי זה חלק מהתפאורה וזה מביא לנו השראה, אבל כן אנחנו, כמו שנאמר, בסופו של דבר ככל שהפורטפוליו הזה גדל, ויש דשבורד שמראה לנו כל הזמן איפה אנחנו עומדים, חשוב לחבר את זה לאיזשהם,

עמית:    אגב, על זה אני רוצה לשאול אתכם כי אתם, כל כך היינו בשיחה עכשיו, אנחנו עוד מעט נסיים, אבל היינו כל כך תכלס זה, איך אתם חוגגים הצלחות? לא שמעתי על חגיגת הצלחות, לא, כי אני אגיד לכם למה אני שואל לפני שאתה עונה,

הגר:      חייבים לחגוג הצלחות,

עמית:    כי אני אומר לאנשים כסף בסוף זה רק כסף, הוא חשוב, הוא כלי מעולה לחיים, אבל בסוף אנחנו גם באנו לעולם הזה ליהנות,

הגר:      תמיד, זה חובה,

עמית:    ואני לא אשכח את היום הזה שב-2009, שהרווחנו כל כך הרבה כסף בשוק ההון, איזה יום, כאילו איך לשמח גם את המשפחה, ואז הלכתי, קניתי לילדים פלייסטיישן, הם נורא רצו, Wii זה היה נדמה לי, והתלבטתי עם זה, ועכשיו מסרנו אותו כי כבר לא משחקים איתו, אבל זה בשבילי היה הנה, משהו ש-, גם אם ייפול לי הכול יתרסק, הנה, יש לי איזה משהו שאתה זוכר, אז בואו תנו השראה גם בזה, לא רק בלעבוד קשה, יאללה,

עמית ד.:            אנחנו לא עובדים,

הגר:      אנחנו לא עובדים,

עמית ד.:            רגע, אבל גם לא סיפרנו איך נגמר הסיפור, כי עצרנו ב-2014 ועוד לא הגיע 2020, אז איך אתה כבר מראיין אותנו באמצע הבוקר?

הגר:      אנחנו ב-2018,

עמית ד.:            אולי השגנו את היעד שלנו טרם עת,

עמית:    אז אולי זה חלק מההצלחה,

הגר:      תראה, דרך אגב, לחגוג הצלחות זה חלק מהתכנית עבודה שלנו,

עמית:    אבל לא סיפרתם לנו, זהו, אני רוצה שניתן השראה מכל הכיוונים, גם איך להרוויח וגם איך לפרגן,

הגר:      נגיד מישהו יכול להיכנס לאינסטגרם שלי ויכול לראות את ה-,

עמית:    אוקיי, אני לא באינסטגרם,

הגר:      לא, אני צוחקת, אנחנו חוגגים הצלחות, יוצרים חוויות אם זה באמת ברמה המשפחתית הרחבה ואם זה ברמה הזוגית, כן יש לנו ב-, גם ביומן יש לנו ארוחות,

עמית ד.:            רומנטיות,

הגר:      עכשיו זה ארוחות צהריים כי יש לנו תינוק, אבל,

עמית ד.:            לא, אבל גם לצורך העניין, בתוך תכנית עבודה, מעבר לאיפה משקיעים, אז ניתן לך דוגמה את 2019, יש תכנית באוגוסט 2019, אנחנו נוסעים כל המשפחה לחודש לפרובנס, בצרפת, זה צריך תכנון, אחד, כי זה עולה הרבה כסף, אז צריך לראות, למצוא מקור תקציבי, שתיים, צריך למצוא, אם אתה לא מזמין שנה מראש את הווילה, אז לא תהיה, אבל האירוע הזה הוא בתוך ה-schedule, אבל זה שאתה אומר לחגוג הצלחות, גם זה דברים שלמדנו מאנשים שהאזנו להם, כי כשכיר אתה לא יודע שצריך לחגוג הצלחות,

הגר:      אתה לא מבין את זה בכלל.

עמית:    אני למשל יש לי חשבון בגרמניה, שזה גם שכר דירה, גם ספרים שאנחנו מוכרים באמאזון, יש לנו כרטיס אשראי של הדויטשה בנק, וכשאשתי ואני נוסעים לחו"ל, כמו ילדים, כמו, גם ל-5 חודשים, אומרים חו"ל לא עולה לנו כסף, כל נסיעה זה הכרטיס אשראי של  חו"ל, זה כסף,

עמית ד.:            נכון, כי יש,

הגר:      זה נהדר, אתה צודק,

עמית:    זה מבחינתנו, כשאנחנו נכנסים לדקטלון, כי אני לפעמים יש לי שריטות שאני לא עושה ספורט, אבל לפחות שיהיה לי בגדים יפים, ואנחנו יוצאים ואומרים טוב מאוד, כאילו,

עמית ד.:            מגהצים עם הזה, כן,

עמית:    וזה כאילו, זה לא כסף שלי,

הגר:      נהדר, זה נהדר,

עמית:    זה חלק שלנו לפחות,

הגר:      אני יכולה להגיד לך ש-,

עמית:    ולכן חשוב לי שניתן פה גם לאנשים להבין שזה, צריך לחגוג, ליהנות,

הגר:      אנחנו אבל, אני רק רוצה לומר שנגיד מדברים על נדל"ן ולמשל על עליות ערך, שזה השמנת העיקרית, אז אני יכולה להגיד לך שכרגע ההתרגשות שלנו המאוד גדולה, זה להחזיר 90% מהשמנת לרפת ולקנות איתו פרה מניבה, כי כשאצה קונה פרה מכסף שהגיע מהשקעה, אז באמת אתה כבר מרגיש את הערך.

עמית:    אתה רואה שזה עובד, וואלה, זה עובד,

עמית ד.:            שהרפת יודעת להגדיל את עצמה,

הגר:      זה כבר תחושה שבאמת אתה, מעלה אותך לרובד אחר לגמרי,

עמית ד.:            ועכשיו רק נשאר להגדיל את הקצב היא מגדילה את עצמה.

עמית:    אז זהו, עכשיו אני הפרעתי לך, איך זה יכול להיות שאנחנו בדצמבר 18', יושבים פה,

הגר:      בואכה 19',

עמית:    בואכה 19', מדברים, ואתם בכלל הייתם אמורים להיות בסטרס ו-,

הגר:      באטרף,

עמית:    אז מה קרה פה?

עמית ד.:            אנחנו הקדמנו את לוחות הזמנים,

הגר:      מחשבה מייצרת מציאות ביג טיים.

עמית ד.:            כן, הכרחנו את עצמנו להיות מאוד מאוד יצירתיים, כי גם במרוצת הדרך ראינו שהמודל הולך ומצליח, אבל בנדל"ן צבי צב ראינו ש-7-8% תשואה לא יביאו אותנו ב-2020 לזה, ולמעשה יצרנו, הכרחנו את עצמנו להגיע  ל-, לפתח ערוצים נוספים, בעיקר מבוססי e-commerce, שמאוד הגדילו את הזה, ולמעשה אני פרשתי במהלך 2017, פרשתי מהעבודה, והגר התפטרה לא מזמן, ולכן אנחנו ב-2018 הקדמנו בכשנה וחצי-שנתיים את לוחות הזמנים, זה לא אומר שאנחנו מפסיקים במהלכים שלנו,

הגר:      לא, לא, לא, בעשייה שלנו.

עמית ד.:            מבחינתנו אנחנו בהתחלה, אנחנו בהתחלה בפוזיציה, את הזמן שלנו קנינו, הרווחנו לעצמנו, יש מנגנון שהולך וגדל, ויש לנו הרבה זמן לחשוב איך להגדיל אותו, וגילינו שכשאתה יש לך זמן, כשאתה לא עובד, אז יש לך זמן לעשות כסף.

עמית:    כן, זה אני גם גיליתי לפני 10 שנים, שהתפטרתי מהעבודה ו-,

עמית ד.:            כי לשכירים זה אוקסימורון שהם לא מצליחים להבין, גם אנחנו,

הגר:      גם אנחנו לא הבנו אותו.

עמית:    לא, הייתי 20 שנה שכיר, אני 10 שנים עצמאי עכשיו, ואני מבין את ההבדלים וה-,

עמית ד.:            אז אנחנו את המשפט הזה, כשאתה נוסע לעבודה אין לך זמן לעשות כסף, שמענו אותו מידי בוקר בפקקים,

עמית:    אבל לא הבנת אותו,

עמית ד.:            ולא הבנו אותו. המילים נכנסו לראש, ההבנה לא חילחלה, עד שיום אחד הצלחנו ב-, לתווך באיזה עסקה שראינו ממנה כזאת עמלה, שהיא בערך חודשיים עבודה, ואז אמרנו או, פה קורה משהו, נהיה לנו זמן למצוא את העסקה ולתווך, אז אם יהיה לנו עוד זמן יהיו לנו עוד עסקאות וזה מה שקורה.

הגר:      והיום אנחנו גם עושים לביתנו, שזה קודם כל, זה הכי חשוב, אוקיי? ואח"כ יש לנו באמת את הזמן הזה לחשוב, ויותר מזה, אנחנו יכולים לתרום מהידע שלנו לאנשים אחרים.

עמית:    מה זה אומר? תסבירי בפרקטיקה, מי שמקשיב עכשיו ואומר רגע, הם מגניבים, אני רוצה ללמוד מהם, מה,

הגר:      קודם כל אנחנו עשינו אתר שהוא למעשה מספר את כל הסיפור שלנו, אוקיי? הכול כתוב שם.

עמית:    אוקיי, אני אשים לינק לאתר כמובן,

הגר:      ואנחנו מזמינים אנשים אלינו, אוקיי? זה אפשרי גם להגיע אלינו לפגישה פרונטלית וגם לעלות איתנו בסקייפ, מה שיותר נוח, ואנחנו למעשה מספרים את הסיפור שסיפרנו, יורדים טיפה, אתה יודע, ברזולוציה, עוזרים לבנות אסטרטגיה, אנחנו לא על תקן היועץ הפיננסי, אתה מבין? אנחנו מספרים את הסיפור שלנו האמיתי, עמית והגר הלכה למעשה, אוקיי? איך לצאת ממרוץ העכברים, איך לייצר הכנסה פסיבית, כל אחד תופס את זה במקום שזה מתאים לו, ולמעשה אנחנו משתפים בידע הזה ומנסים להפיץ אותו כמה שיותר רחב, אנחנו מאוד מאמינים בלתת, לשתף את היקום, כי אנחנו יודעים שזה גם חוזר.

עמית:    הנה, ההוכחה היא הפודקאסט שהסכמתם שאני אראיין אתכם. אנחנו ממש כאילו לקראת סיום, בד"כ כלל מה שאני מבקש בשלב הזה זה שניים-שלושה טיפים, אולי לחדד משהו שכבר אמרתם או אולי משהו שעוד לא אמרנו, לאותם אלה שמקשיבים, לצורך העניין יש להם 200 אלף שקל ויותר, בבית, פנויים, מה הם צריכים לעשות כדי להגיע למקום הנפלא שאתם, הדרך.

עמית ד.:            אז אני רק ארחיב על מה שהגר אמרה, שאנחנו באמת, אנחנו יודעים, אנחנו קוראים לזה פילוסופיה פרקטית, מעבר לסיפור שלנו שהוא חמוד, אבל זה לא הסיפור, הסיפור זה אנשים אחרים, אנחנו יודעים לתת כלים פרקטיים לאנשים, לתפור חליפות לאנשים שרוצים להתחיל לעשות מהלכים, אני לא אומר שתוך שנה הם יהיו ברווחה כלכלית ולא תוך 5 שנים, אנחנו יודעים לתת לאנשים פרקטיקה עם הון שהם יודעים שיש להם, או אפילו הון שהם לא יודעים שיש להם, אנחנו עוזרים לאנשים למצוא הון חבוי או סמוי, להסביר להם איך למקסם אותו בתשואות מהכנסות פסיביות, ולהתחיל לייצר לעצמם איזשהו כריות ביטחון או הכנסות כאלה כמו שאמרנו קודם, כי החיים יהיו ארוכים ויקרים, ובואו נתחיל להיערך לזה מבעוד מועד, מאוד לא ישראלי, אבל מאוד מאוד כדאי שיעשו את זה, וזה מבחינתנו בוער בנו, כי אנחנו רואים פה שאננות, הירדמות, הכנסת הראש לראש, לא משנה מה,

הגר:      זריקת הרדמה,

עמית ד.:            מצד שני יש, אנחנו בשנה וחצי האחרונות אירחנו כבר 300 זוגות, אתמול היה זוג ה-300,

הגר:      אתמול חגגנו את הזוג ה-300,

עמית ד.:            אתמול היה זוג ה-300,

עמית:    באמת? הוא ידע שהוא,

הגר:      כן, כן, אמרנו להם, הם היו כפולים עוד,

עמית ד.:            אמרנו להם, וזה היה זוג ה-300, שלמעשה אנחנו נותנים להם הרבה מאוד מעצמנו, הכול בחינם, הכול בחינם ובהתנדבות, ואני אומר מי שנכנס לאתר שלנו, הסיפור שלנו הוא אולי יפה, אבל תלכו לקרוא מה כותבים עלינו אנשים שהיו אצלנו, יש שמה עשרות רבות של תגובות שאנשים פשוט כותבים מה עשה להם המפגש איתנו, אנחנו גם מלווים אנשים אחרי הפגישה איתנו.

הגר:      אנחנו פותחים קבוצה בוואטסאפ,

עמית ד.:            נכון, אנחנו נותנים חומרים,

הגר:      אנחנו משתפים את ה-, כל ה-, לא כל ספריית השמע שלנו, אבל,

עמית ד.:            עשרות שעות, נותנים ספרים שאנחנו זה, ונותנים את כל שחקני האלפא שלנו,

הגר:      שאלות מנחות שאתה הולך לפגישה, פגישת נדל"ן,

עמית ד.:            ופשוט אנשים תיקחו ותעשו, כי כדאי להתחיל מהדברים האלה אתמול, ואם לא התחלתם אתמול, אז בואו נתחיל היום, ליצור,

עמית:    אמרתם, זמן זה המשאב ש-, לא מצא מי שיעצור אותו,

עמית ד.:            נכון, אבל אני אומר, בסופו של יום אין פה איזה הוקוס פוקוס ואין פה התעשרות בין לילה, יש פה, מי שיקפיד ויעשה את הדברים האלה, בטווח בינוני וארוך, ייצור לעצמו ביטחון כלכלי, זה האמירה, אם אתה שואל אותי, שמסכמת פה את כל היופי הזה, על הדרך מרוויחים מלא דברים, אתה מרוויח להיות עם הילדים שלך ועם האישה שלך,

הגר:      ואם תשאל אותנו במה אנחנו עובדים היום, זה לחבר אנשים להזדמנויות.

עמית ד.:            כן.

עמית:    אז שאלתי וקיבלתי תשובה, תודה רבה הגר ועמית,

עמית ד.:            תודה לך, תודה,

הגר:      תודה עמית לך,

עמית:    ולאוריה, שהקשבת לנו, אתה הדור שכבר תוביל את העולם אחרת, ואנחנו מקווים שקיבלתם ערך, יש לנו, יש לי בערוץ "כסף והשקעות", בכל ערוצי הפודקאסטים, או באתר 2invest.co.il הרבה מאוד חומרים, וכמו שהגר ועמית אומרים, פשוט לעשות וזה כבר יצליח, אז תודה לכולם ותודה לכם שוב, הגר ועמית.

הגר:      בבקשה,

עמית ד.:            תודה.

עוד לא נרשמת למייל?

בואו לקבל ממני עדכונים שוטפים ומרתקים בעולם הכסף וההשקעות

שתפו את הפרק הזה עם אחרים:

פייסבוק
טוויטר
לינקדין

תודה שבחרת להצטרף אלי ולצעוד בדרך לרווחה כלכלית

בנוסף, אני מזמין אותך לקרוא את תקציר הספר

לחשוב עשיר להיות עשיר