שתפו פוסט זה עם חברים!

מה זה רווח ריאלי ורווח נומינלי ומה ההבדל בניהם?

כשמדברים על רווחים, המילים "נומינלי" ו"ריאלי" עשויות להישמע כמו מונחים כלכליים מסובכים, אבל האמת היא שההבדל ביניהם הוא קריטי להבנה שלנו כמשקיעים. כאשר אתם רואים תשואה גבוהה ומפתה, האם אי פעם עצרתם לחשוב מה באמת מסתתר מאחוריה? יכול להיות שהתשואה שאתם רואים היא רק קצה הקרחון, ובמציאות, כוח הקנייה שלכם עלול להישחק בגלל גורם בלתי נראה, אך בעל השפעה עצומה – האינפלציה.

במאמר הזה נצלול למונחים רווח ריאלי ורווח נומינלי, ונבהיר איך הם משפיעים על ההשקעות שלנו. נראה איך ההבדלים בין רווח נומינלי לרווח ריאלי יכולים לקבוע אם בסופו של דבר נצא מורווחים או מופסדים.

הגיע הזמן להבין את האמת שמאחורי המספרים, להבין יחד איך לשמור על הכסף שלנו בצורה הטובה ביותר ולהשקיע בצורה חכמה יותר.

 

מה זה רווח ריאלי ורווח נומינלי

אני רוצה לעשות סדר במושגים "רווח ריאלי" ו"רווח נומינלי", שלא תמיד ההבדל ביניהם ברור.

לצורך העניין, אני אבוא ואגיד לכם מצאתי אגרות חוב של מדינה X -12% תשואה. על פניו, נשמע מעולה, 12% ומובטח, וזאת מדינה שמשלמת, ותגידו לי כן.

אבל אז אני אבוא ואני אגיד לכם כן, רק לא גיליתי לכם שיש שם אינפלציה של 15% לשנה. כלומר, אם אני מקבל 12% תשואה שנתית, בפועל הכסף שלי נשחק ב-3% כי האינפלציה היא 15%.

לענייננו, נומינלי זה אומר שאני מרוויח אחוז מסוים על הכסף. בדוגמה מספרית פשוטה, אם שמתי 10,000 שקלים, והרווחתי 10% נומינלית, זה אומר שהרווחתי אלף שקלים. שמתי 10,000, 10% נומינלי = 1,000 ועכשיו יש לי 11,000 שקלים.
אם האינפלציה בתקופה הזו הייתה 5%, אז בעצם מאותם אלף שקלים שהרווחתי, 500 שמרתי על ערך הכסף ו-500 הרווחתי. הרווח הריאלי שלי, הוא 5%. זה במספרים פשוטים, לא בחישובים מתמטיים קטנים.

כלומר, רווח נומינלי זה הרווח שלא מתחשב בשחיקת הכסף, קרי, אינפלציה.
רווח ריאלי זה הכסף שהרווחתי בניכוי השחיקה ובתקווה שהוא יהיה גבוה יותר.

 

איך זה פוגש אותנו המשקיעים?

יש השקעות שאומרים לנו אתם תשלמו על ההשקעות הלוואות שקליות לא צמודות, 15% נומינלי.
האם זה טוב?
האם זה רע?
יש השקעות שאומרת לנו אתם תשלמו 25% ריאלי.
האם זה טוב?
האם זה רע?

אם אנחנו בתקופת אינפלציה, אז לרוב הרווח הריאלי, על פיקדונות למשל, הוא לא מספיק גבוה בשביל לפצות על האינפלציה. יחד עם זאת, בפיקדונות בבנקים משלמים 15 אחוז נומינלי.
כלומר, בכל מקרה גם אם נשחק לי הכסף או לא, גם אם הרווחתי שני שקלים או אלפיים שקלים, אני אשלם את ה-15 אחוז מס. אבל, אם אני אלך לקרן כספית לדוגמא שמשלמת רווחים 25% ריאלי, וקרן כספית לא יודעת לפצות על האינפלציה, אז בעצם אני לא אשלם מס, והברוטו ישאר נטו.

אני לא ממליץ לא להשקיע בפיקדונות ואני לא ממליץ להשקיע בקרן כספית- אני לא ממליץ על כלום. זה תלוי בצרכים האישיים שלכם, וכל המאמרים באתר הם למידע לימודי בלבד.
מה שחשוב לי, זה שתבינו את המושג נומינלי, שזה לפני שחיקת ערך הכסף, האינפלציה, וריאלי, זה מה שנשאר לי אחרי שאני מנכה את האינפלציה, כמה כסף באמת הרווחתי.

בתקווה שיהיו לנו הרבה רווחים ריאליים.

 

הנה סרטון הסבר קצר לאלו מכם שמעדיפים להאזין:

שתפו פוסט זה עם חברים!

תודה שבחרת להצטרף אלי ולצעוד בדרך לרווחה כלכלית

בנוסף, אני מזמין אותך לקרוא את תקציר הספר

לחשוב עשיר להיות עשיר

כך תגרמו לשנת 2025 להיות השנה הפיננסית הטובה ביותר שלכם

יום שלישי | 7 לינואר | שעה 20:00
ובינר ללא עלות בזום