שתפו פוסט זה עם חברים!

במאמר זה אדון בנושא כיצד להרוויח מהפסדים.
זה נשמע קצת מתחכם, וזה אכן כך, אבל מדובר באפשרות לקזז הפסדים, לא ממש להרוויח.

כל מי שמשקיע בשוק ההון ואליו מיועד המאמר, מכיר מקרוב את זה שאין מה לעשות ולפעמים אנחנו גם מפסידים כסף. עוד לא ראיתי שום דבר בעולם שאנחנו רק מצליחים בו.
אני אוהב להשוות את זה לתינוק שמתחיל ללכת, הוא קם נופל וקם נופל עד שהוא הולך.
בחזרה לשוק ההון: כל מי שמשקיע יודע שיש הצלחות, יש גם כישלונות, אך עם הזמן אנחנו מפיקים לקחים ומסקנות, כלומר מה עשינו לא נכון, ואחוז ההצלחות עולה. יחד עם זאת, אין מה לעשות, לפעמים גם מפסידים ואנחנו נאלצים לממש ניירות ערך בהפסד.

כמו שאנחנו משלמים 25% מס רווחי הון על מכירה ברווח (יש ניואנסים קטנים אבל אני מדבר על המסה הקריטית), אז כשאני מוכר נייר ערך בהפסד, אז אני יכול לקבל זיכוי על אותם 25% שאיבדתי.
אם אנחנו סוחרים דרך הבנקים, יש מונה רווחים שנתי, כלומר אם בחודש אחד הרווחתי ובחודש אחריו הפסדתי, סך הכל מקזזים לי את הרווח השנתי. יתכן שבחודש הרביעי הפסדתי שוב ואני כבר במינוס של הפסדים, ובחודש החמישי הרווחתי. בקיצור- הכל מנוהל.
מה קורה אם הייתה שנה רעה, ממשתי ואני בהפסדים גדולים? האם זה אבוד? לא.
יש טופס שנקרא 867 שאותו גם מי שמשקיע בהלוואות חברתיות יכול לקבל. בכל פלטפורמה זה קצת שונה בארץ ובחו"ל, אבל בגדול שלטונות המס מוכנים לקבל מאיתנו את כל ההפסדים שהיו לנו בשנה, הפסדי הון, ואת זה אנחנו יכולים להעביר לשנה הבאה.
מה הכוונה?
נגיד שאת שנת 2021 סיימתי בהפסדי הון של 17 וחצי אלף שקלים, ובשנת 2022 הרווחתי 50 אלף שקלים. אז אני לא אשלם מס על כל ה-50, אני אגיש דו"ח ויקזזו לי 17 וחצי אלף, כלומר יש לי מגן מס של 25%. אני ממליץ לכם לא לזלזל בזה, תוציאו טופס 867 דרך הבנק או בית ההשקעות בו אתם משקיעים, זה בלחיצת כפתור. בדרך כלל בסביבות סוף מרץ הוא מוכן ואפשר למעשה להעביר עד שבע שנים קדימה, תתייעצו עם רואה החשבון שלכם. יכול להיות שיש לכם דברים נוספים שיכולים להיות מוכרים כהפסדי הון, בטח מי שעצמאי, וכך תחסכו באופן חוקי תשלומי מס, ותוכלו להרוויח מההפסדים שלכם.

 

שתפו פוסט זה עם חברים!

תודה שבחרת להצטרף אלי ולצעוד בדרך לרווחה כלכלית

בנוסף, אני מזמין אותך לקרוא את תקציר הספר

לחשוב עשיר להיות עשיר